ACTUALITAT

Acció Estudiantil organitza una xerrada sobre l'independentisme transversal amb Solidaritat Catalana

8 de nov. 2010

Prop d’un centenar de joves estudiants de dret de la Universitat de Barcelona van poder escoltar el passat divendres 5 de novembre es raons per la independència de la mà d’Alfons López Tena i Uriel Bertran durant un acte de SI a l’aula magna de la facultat de dret d'aquesta universitat organitzat per Acció Estudiantil. La presentació de l'acte va anar a càrrec d'Alexandre Figueres.

Durant la presentació de l’acte els estudiants van poder sentir de la mà d’un estudiant de la seva facultat i candidat de Solidaritat per Barcelona en que el col·lectiu universitari es veu específicament perjudicat a causa d’estar sotmesos a l’estat espanyol. Posteriorment, Alfons López Tena va desgranar la situació històrica que ens ha dut fins a l’actual situació i la inviabilitat de propostes com el Concert de CiU o el referèndum d’ERC en contraposició a la més viable inicial Declaració Unilateral d’Independència proposada pel partit encapçalat per Joan Laporta.

Finalment Uriel Bertran va destacar els beneficis econòmics de ser un estat esuropeu i va desmuntar alguns dels tòpics espanyols al respecte, com ara el mercat dels productes catalans, els boicots o l’amenaça de l’exèrcit.

L’acte va concloure amb un torn de preguntes, entre les que va descatar el debat sobre si és possible el viatge a la inversa un cop independents. Democràticament sí, va respondre Alfons López Tena, a la vegada que remarcava que això “mai havia passat”, només en els països dividits per ideologia (Alemanya, Corea) però en la resta, ni tant sols els que estan pitjor han plantejat mai unir-se a l’antiga metropoli- “Ningú vol deixar de jugar a primera, encara que siguin els últims, per passar a jugar a segona. Catalunya seria el 4 estat d’Europa en riquesa, així que encara serà menys probable que passi”, va dir.

Sense comentaris encara

Publica un comentari a l'entrada

Més Notícies
Facebook
Twitter
Vídeos
Agenda