ACTUALITAT

Estdiants en Acció s'adhereix a Estudiantspelcatala.cat

24 d’abr. 2009

Estudiants en Acció ens hem adherit a la iniciativa de la Plataforma Universitària pel Català (PUC) per aplegar els estudiants, la comunitat universitària i la societat civil en la promoció i defensa de la llengua catalana a les universitats.
Cansats de comprovar com la presència de la llengua catalana a les universitats dels Països Catalans disminueix a marxes forçades, hem redactat conjuntament amb els principals sindicats estudiantils de Catalunya i les principals entitats en defensa de la llengua un manifest que demana acabar amb aquesta situació.

Vine a la presentació de la campanya Estudiantspelcatalà.cat que tindrà lloc el proper dissabte 25 d’abril a la Casa de Cultura de Girona, dins el marc de les jornades Present i futur de la llengua catalana a les Universitats, t’hi esperem!

Què demanem?
Garantir una regulació jurídica de l’ús de les llengües a les universitats.
Garantir un coneixement suficient de llengua catalana per part del professorat fix i un coneixement passiu per professors visitants.
Publicació de la llengua de docència (vinculant) en la matriculació.
Assegurar un percentatge mínim de català en tots els itineraris dels estudiants de grau.
Promoció de seccions de benvinguda (cultural i lingüística) pels estudiants internacionals i assegurar l’assoliment d’un nivell de llengua catalana pels estudiants de grau.
Incentivar la publicació de material didàctic i recerca en llengua catalana.

Ens retrobem el 25 a Girona!

Sense comentaris encara

Publica un comentari a l'entrada

Més Notícies
Facebook
Twitter
Vídeos
Agenda