ACTUALITAT

Estudiants en Acció davant del desallotjament de l'Edifici Històric de la UB i els fets posteriors

19 de març 2009

Des d'Estudiants en Acció creiem que, amb la decisió de desallotjar per la força els i les estudiants que ocupaven l'Edifici Històric de la Universitat de Barcelona des de feia mesos, el rector de la UB ha acabat  amb la possibilitat de trobar una sortida negociada al conflicte. 

No podem entendre com en  tot el conflicte cap de les dues parts ha tingut la voluntat real de negociar, i com, des de totes les instàncies públiques, no s'ha escoltat la veu dels estudiants, fossin quines fossin les demandes. Estudiants en Acció ens refermem, com ja vam fer a l'últim Claustre de la UB, en la nostra convicció que només amb la participació de tota la comunitat estudiantil podrà superar la universitat els reptes que té plantejats actualment, però no creiem que actuacions com les d'avui facilitin el clima de diàleg. 

Estudiants en Acció considerem inadmissible l'actuació del cos de Policia Nacional de Catalunya, els Mossos d'Esquadra, que han estat injustificadament durs en les successives càrregues, tant al matí, com al migdia com les que han efectuat per dispersar la manifestació d'aquest vespre.

En una democràcia, els i les ciutadanes han de poder estar segurs que l'Estat usarà la força necessària, i que la usarà justificadament: l'actuació dels Mossos d'avui ha estat innecessària i desproporcionada, colpejant estudiants que estaven al terra o amb les mans aixecades i dispersant de manera molt violenta ciutadans i ciutadanes que es manifestaven pacíficament. Trobem especialment deplorable l'actuació dels partits del Govern, negant-se a valorar l'actuació policial, i trobem  lamentable l'actuació de la Conselleria d'Interior dirigida per en Joan Saura, que ha tractat els i les estudiants d'aquest país, ciutadans i ciutadanes que exercien els ses drets pacíficament, com a criminals en potència. 

Sense comentaris encara

Publica un comentari a l'entrada

Més Notícies
Facebook
Twitter
Vídeos
Agenda