ACTUALITAT

El claustre de la UB diu que NO a paralitzar l'EEES malgrat el resultat del referèndum

6 de març 2009

Ahir, dijous 5 de març, el Claustre -màxim òrgan de representació i decisió de la Universitat de Barcelona- va reunir-se i va sotmetre a votació la mateixa pregunta que els i les estudiants havien votat en referèndum la setmana passada.

Van intervenir per parlar de la qüestió més de 30 representants d'alumnes, professors i PAS, en una sessió que va allargar-se durant més de sis hores. En Jaume Miquel, portaveu d'Estudiants en Acció al Claustre, va defensar el sí a la paralització del procés, tot criticant d'una banda la demagògia d'alguns sectors estudiantils i, per l'altra, la manca de voluntat real de diàleg i transparència del rectorat en l'aplicació del Pla, a més de recordar que molts dels problemes derivats de la implantació de l'EEES ho són degut a una manca de finançament. A més, va recalcar la necessitat d'introduir reformes al Pla de manera urgent i indispensable.

Des d'Estudiants en Acció creiem que el trist espectacle protagonitzat per diversos estudiants abans de la votació, quan reclamaven que es comptessin com a SÍ els vots de tots els i les representants d'estudiants (fossin o no presents en el Claustre) i que, en veure denegada aquesta petició, marxaren de la sala amb crits i cartells que posen en dubte la mateixa institució de la Universitat de Barcelona, no es gens correcta i que l'obligació de qualsevol claustral és defensar l'opinió dels estudiants que representa, i que ahir implicava quedar-se per votar sí a a paralització. També reprovem enèrgicament el comportament de diversos claustrals que, en no estar d'acord amb el resultat del referèndum, van marxar de la sala abans de la votació per tal que els seus vots no fossin comptabilitzats com a SÍ.

La votació va fer-se d'acord amb els procediments legals vigents que estableixen que “El resultat del referèndum substituirà, en els òrgans de govern corresponents, els vots que correspondrien als representants d’estudiants [...]” (article 55.1 del "Reglament d'eleccions a òrgans col·legiats i
referenda de l'alumnat de la Universitat de Barcelona") i que “el vot és personal i indelegable." El resultat fou de 126 NO,  35 SI (dels quals 18 eren estudiants, pels quals el referèndum era vinculant) i 4 en blanc.

Desprès d'aquest resultat, Estudiants en Acció creiem que s'han de continuar buscant vies de diàleg, i que  s'ha d'intentar incorporar millores urgentment a diversos aspectes de l'aplicació de l'EEES a la nostra Universitat, si volem garantir una adaptació en condicions òptimes.

Sense comentaris encara

Publica un comentari a l'entrada

Més Notícies
Facebook
Twitter
Vídeos
Agenda