ACTUALITAT

Referèndum sobre Bolonya. Comunicat del Consell d'Estudiants de la UPF

27 de febr. 2009El 81,8% dels estudiants que han votat estan en desacord amb l’actual aplicació de l’EEES a la UPF.


El 95,8% dels vots emesos es pronuncien a favor de la constitució d’una Comissió Delegada del Claustre que aglutini els diferents agents implicats, per debatre exclusivament sobre l’aplicació del Pla Bolonya a la UPF i redefinir-la.

El Consell d’Estudiants critica el Govern de la UPF per dificultar la realització d’aquest procés de participació democràtic, tot i que en el seu programa electoral ha defensat una major implicació en la participació dels i les estudiants.

La jornada electoral d’avui dijous 26 de febrer a la Universitat Pompeu Fabra ha estat doblement participativa per l’alumnat, ja que hem pogut votar a les eleccions al Rector i a la Consulta estudiantil organitzada pel Consell d’Estudiants.

La Consulta s’ha fet amb l’objectiu de donar veu als i les estudiants en relació a l’actual implementació de l’Espai Europeu d’Educació Superior (Pla Bolonya) a la nostra universitat. El motiu de la consulta és aconseguir dades objectives sobre el descontentament dels estudiants respecte a l’aplicació del Pla Bolonya que està fent el govern de la UPF, i degut a les constants queixes i crítiques que hem observat des del Consell d’Estudiants, com un òrgan de representació de l’alumnat. Es plantejaven així dos preguntes. 

-    Estàs d’acord amb l’actual aplicació de l’EEES a la UPF?
-    Creieu que s’ha de constituir una Comissió Delegada del Claustre a la UPF amb tots els agents implicats (Rectorat, professorat, PAS i alumnat) per debatre i redefinir conjuntament l’aplicació de l’EEES a la nostra universitat?

Hem obert les meses a les 9 del matí a l’Àgora del Campus de Ciutadella i al pati intern del Campus del Mar, així com al recent inaugurat Campus de Poblenou, lloc en què se’ns ha prohibit la utilització de la taula i les cadires, i aquest fet ens ha obligat a abandonar aquest procés de participació estudiantil en aquella facultat. Les meses s’han tancat seguint la sol·licitud i resolució de la Junta Electoral, a 2/4 de 2 de la tarda, i la participació total ha estat de 363 vots emesos.

El Consell d’Estudiants lamenta que tot i l’acceptació favorable de la Junta Electoral, l’actitud del Rectorat des del primer moment fos de rebuig i de posar traves a aquesta forma de participació democràtica dels estudiants, en què no se’ns ha facilitat el material necessari per la realització de la consulta (taules i cadires per constituir la mesa, les urnes o bé el cens). Aquest fet ens ha obligat en últim moment a abandonar la mesa del Campus de Poblenou (a Ca l’Aranyó).

El resultat de la consulta no ha deixat indiferent el Consell d’Estudiants, i més endavant farem les nostres valoracions que traslladarem als òrgans de govern constituïts.  

Sense comentaris encara

Publica un comentari a l'entrada

Més Notícies
Facebook
Twitter
Vídeos
Agenda