ACTUALITAT

Dijous 26, els Estudiants Decidim

24 de febr. 2009


Aquest dijous 26 de febrer, no només s’escollirà el nou rector de la Universitat Pompeu Fabra. Paral·lelament, tindrà lloc un referèndum organitzat pel Consell d’Estudiants de la UPF, habilitat per la Junta Electoral de la UPF, que donarà la paraula als estudiants.


Des de les 9:30 fins a les 13:30, s’habilitaran urnes als tres edificis de la UPF, on s’hi podran apropar tots els estudiants i podran respondre les següents preguntes:

1.    Estàs d'acord amb l'actual aplicació de l 'EEES a la UPF?
2.    Creieu que s'ha de constituir una comissió delegada del claustre a la UPF amb tots els agent s implicats (rectorat , professorat, PAS i alumnat) per a debatre i redefinir conjuntament l'aplicació de l'EEES a la nostra Universitat?

Des d’ESTUDIANTS EN ACCIÓ creiem que és una cita molt important i per això fem una crida enèrgica a la participació de tothom. La UPF l’hem de construir entre tots, i és per això que la veu dels estudiants ha de ser determinant. La democràcia és la millor resposta davant de Bolonya.

ESTUDIANTS EN ACCIÓ dona tot el suport al Consell d’Estudiants de la UPF, òrgan de representació dels estudiants, i el marc on tots els estudiants van acordar tirar endavant aquest referèndum i fer-ho utilitzant les institucions de la UPF. Lamentem que aquells que no van aconseguir la modificació de els preguntes del referèndum, hagin decidit desvincular-se de la proposta i hagin decidit muntar un referèndum alternatiu i sense cap emparament institucional, per a poder realitzar la pregunta que no va guanyar la votació del CEUPF. La democràcia implica la deliberació, el diàleg, la capacitat d’arribar a consensos i tancar acords. La democràcia implica que de vegades les teves preferències són guanyadores i d’altres perdedores, i passi el que passi els resultats s’han d’acceptar, agradin més o menys. No entenem algunes actituds que ens han dut a una situació surrealista, amb dos referèndum sobre la mateixa temàtica en una setmana.

ESTUDIANTS EN ACCIÓ crida als estudiants a participar, i a fer-ho amb la voluntat d’encarar Bolonya amb calma i diàleg. És per això que demanem un NO rotund a la primera pregunta, doncs entenem que el procés d’aplicació de Bolonya a la UPF s’ha fet amb presses, amb una clara manca de planificació, i sense el diàleg i els recursos necessaris per a tirar-ho endavant. En la segona pregunta, demanem un SÍ entusiasta, que ens permeti obrir un procés de debat i reflexió sobre com volem construir la UPF del segle XXI.

Davant Bolonya, democràcia!

Sense comentaris encara

Publica un comentari a l'entrada

Més Notícies
Facebook
Twitter
Vídeos
Agenda