ACTUALITAT

Estudiants en Acció dóna suport a l'AEP arran dels atacs rebuts a la seva delegació d'Història-UB

12 de des. 2008

A Estudiants en Acció sempre hem defensat la llibertat de tothom d’expressar i defensar públicament les seves opinions, fins i tot quan hi estem en profund desacord, fent nostra la màxima de Voltaire “no estic d’acord amb el que dius, però defensaré fins a la mort el teu dret a dir-ho”.

Per aquest motiu, expressem el nostre suport públicament a la secció de l’AEP de les facultats de la Universitat de Barcelona al Raval i ens adherim al seu comunicat, que us reproduïm a continuació.

Comunicat del Grup de Facultat de l'AEP del Raval
davant les accions violentes que pateixen els seus integrants

El Grup de Facultat d'AEP del Raval és, des d'uns anys ençà, un grup actiu a les Facultats de Geografia i Història i de Filosofia. Durant els darrers anys el grup del Raval,  com la resta de l'AEP, s'ha posicionat fermament en contra de Bolonya, i ha defensat i potenciat la participació a les assemblees de facultats, per definició, espais oberts i on tothom pot fer sentir la seva veu. En aquest sentit, l'activitat del grup sempre s'ha caracteritzat per la voluntat aglutinadora i el respecte cap a totes les opcions ideològiques i polítiques ja que es considera que aquests són elements irrenunciables per al correcte funcionament de la vida associativa de la facultat.

Sorprenentment, en les darreres setmanes s'han produït diversos fets violents contra els i les militants d'aquest grup. Dilluns 24 de novembre una de les militants en intentar entrar al local d'AEP, ubicat al local d'estudiants, va trobar que s'havia inserit algun element metàl·lic al pany de la porta que impedia obrir el local, la qual cosa tan sols va poder ser solucionada temps després havent de canviar tot el pany. Dies després, el dimecres 3 de desembre, estudiants de la facultat van trobar una pintada al local on hi deia "Fora AEP". Acompanyava a la frase un dibuix d'un punt de mira. Posteriorment certs individus van posicionar-se a favor dels fets, tot i no haver estat perpetrats per ells, i han manifestat el seu desig d'expulsió de l'AEP del local, al·legant la nostra inactivitat i el desacord amb les nostres idees.

Davant d'aquests fets intolerables i reiterats volem:

● Denunciar els atacs als quals estan sent sotmesos els i les militants del grup d'AEP del raval que atempten contra la seva llibertat d'expressió. 
● Afirmar que aquestes actituds són pròpies de moviments feixistes, intransigents, intolerants i sectaris que no accepten els mínims bàsics de convivència. 
● Reafirmar-nos en la importància de que totes les veus dels i les estudiants tinguin cabuda, donat que els acords de màxims conformen un moviment estudiantil minse, feble i no representatiu del gruix de l'alumnat. 
● Demanar el suport de totes les organitzacions, grups de persones i l'assemblea que considerin inacceptables aquests atacs i que considerin que, donada la correlació de forces actual, tan sols un moviment estudiantil inclusiu i no excloent i criminalitzador és la via per lluitar contra les formes de privatització que se'ns estan imposant sota el paraigües de Bolonya 
● Advertir als autors o autores d'aquests atacs del fet que som gelosos dels nostres drets i que cap agressió quedarà lliure de resposta dintre de les normes essencials de respecte i tolerància. 
● Convidar als autors dels fets a establir un diàleg per solucionar les diferències, donat que es la única via per arribar a un consens i una veritable convivència.

Sense comentaris encara

Publica un comentari a l'entrada

Més Notícies
Facebook
Twitter
Vídeos
Agenda