ACTUALITAT

Comunicat de la Comissió de Seguiment del procés de Bolonya de la UPF

2 de des. 2008


A continuació trobareu l'escrit de la Comissió de Seguiment de Pla Bolonya i la Coordinació del CEUPF, on Estudiants en Acció participa activament, en resposta a el document, "Bolonya, preguntes i respostes", publicat per la Universitat Pompeu Fabra.

Adreçat al Rector de la UPF:
La Comissió de Seguiment de Pla Bolonya i la Coordinació del CEUPF, després d’haver llegit el document “Bolonya: Preguntes i Respostes” (disponible a la web de la UPF), creiem que 
la forma en què es presenta la informació ha constituït una falta de respecte, i demanem que es retiri l’apartat de “Els (falsos?) mites de Bolonya”. 
Considerem que en aquest escrit s’estan interpretant les queixes i reivindicacions del moviment estudiantil actual i no s’està informant de forma constructiva i pedagògica. Ens sembla correcte i necessari que s’informi a la comunitat universitària, però no pas de la forma en que s’ha realitzat. Així doncs, pensem que, amb aquest apartat, s’ha intentat desacreditar unes suposades afirmacions del moviment estudiantil donant una interpretació tendenciosa, no informant. A més a més, entenem que amb la frase: “I, en el cas de no poder seguir els estudis de manera presencial (ni tan sols a temps parcial), hi ha universitats no presencials” queda limitada la llibertat d’escollir dels i les estudiants que necessiten treballar.  
No es pot afirmar, tal com s’esmenta en el document publicat per la universitat, que el claustre extraordinari celebrat el novembre de 2006 fos un procés de participació per part dels estudiants en la millora de l’aplicació del Pla Bolonya, ja que, com consta en acta, aquell claustre es va celebrar sense la possibilitat d’arribar a cap conclusió vinculant. També pensem que l’actitud dels òrgans de govern de la Universitat ha de ser l’avaluació i solució dels problemes diaris de l’estudiantat, i no la negació de les crítiques que es fan al Pla Bolonya. Tota reforma del sistema educatiu universitari comporta inconvenients i és important saber superar-los.  
Restem a la vostra disposició per qualsevol aclariment i agrairíem ens poguéssiu respondre.  
Molt cordialment, 
Comissió de Seguiment de Pla Bolonya
Coordinació del Consell d’Estudiants de la UPF

Sense comentaris encara

Publica un comentari a l'entrada

Més Notícies
Facebook
Twitter
Vídeos
Agenda