ACTUALITAT

L'examen global de primària: bones intencions, però mala mesura

5 d’oct. 2008

Davant la proposta del departament d’Educació, dirigit pel conseller Ernest Maragall, de fer passar un examen a l’alumnat de 6è de primària per tal de conèixer el seu nivell en llengua catalana, llengua espanyola, llengua estrangera i matemàtiques, ESTUDIANTS en ACCIÓ, desprès d’un procés de reflexió i discussió conclou que no és la mesura més adequada per solucionar la crisi que viu l’ensenyament, especialment el públic, al Principat.


Des d’ESTUDIANTS en ACCIÓ es valora positivament la valentia del departament alhora d’elaborar propostes, malgrat que, un cop més, s’hagi de lamentar que aquestes no hagin estat consensuades prèviament amb la comunitat educativa. Pel que fa referència a la proposta en qüestió, és innecessària: qualsevol docent coneix el nivell del seu alumnat en les diverses matèries, sense necessitat d’organitzar un examen extern al centre, i sap quines actuacions ha de realitzar per tal de millorar-lo . A més, si el que es vol és una fotografia general del sistema, actualment ja existeixen indicadors, com l’informe PISA.


En definitiva, tot hi que seria positiu tenir una radiografia acurada de tot el sistema educatiu del Principat, sense que per als alumnes suposés una càrrega d’estrès al no ser vinculant, ESTUDIANTS en ACCIÓ creu que la mesura no hauria de ser una prioritat en el moment actual: avui en dia ja tenim prou dades alarmants sobre l’estat del nostre sistema educatiu, el que ens cal són polítiques, accions i finançament per a millorar-lo. 

Sense comentaris encara

Publica un comentari a l'entrada

Més Notícies
Facebook
Twitter
Vídeos
Agenda