ACTUALITAT

ESTUDIANTS en ACCIÓ manifesta l’ incompliment de l’acord del Consell Interuniversitari de Catalunya

24 d’oct. 2008

Continuant les reivindicacions en defensa del català a les aules de les universitats catalanes, ESTUDIANTS en ACCIÓ s’ha sumat al manifest elaborat per la Comissió Lingüística del Consell d’Estudiants de la UPF i l’Assemblea d’Estudiants de la mateixa universitat.

Us deixem el sencer:
Denunciem l’incompliment parcial de l’acord del Consell Interuniversitari de Catalunya (CIC) on s’estableix el requisit del coneixement del Nivell C de català, i critiquem el posicionament ambigu adoptat aquests últims mesos per part de la direcció de la Universitat.

Alhora, pretenem fer notar el nostre desacord amb la no aplicació dels principis del Pla d’Acció pel Multilingüisme (PAM) a la nostra universitat, entre els quals es troba el coneixement de la llengua previ a la matriculació en la que  s’imparteix cada assignatura, com també el gran desconeixement per part de tota la comunitat universitària del concepte de seguretat lingüística, i concretament, el de no estar discriminat en l’entrega de treballs en català o la impossibilitat de realitzar presentacions orals en llengua catalana.

 D’altra banda i de forma més general creiem que el procés d’internacionalització en que està immersa la Universitat Pompeu Fabra –la qual ha apostat clarament per l’anglès– no pot relegar el català a un paper residual .

Finalment, fer constar la nostra preocupació envers la situació en la que es troba la llengua catalana a la Universitat Pompeu Fabra, com també demanar al govern de la Universitat mesures concretes i efectives clarament a favor del català sortint de l’ambigüitat actual.

Sense comentaris encara

Publica un comentari a l'entrada

Més Notícies
Facebook
Twitter
Vídeos
Agenda