ACTUALITAT

Estudiants en Acció dóna suport a la tancada convocada pel BEA a les universitats valencianes contra Bolonya

29 d’oct. 2008

Des dels seus inicis, el procés d'implantació de l'espai Europeu d’Educació Superior a casa nostra ha tingut moltes mancances, però a dia d'avui, n'hi ha dues que són especialment preocupants i que amenacen la viabilitat de tot el projecte: d'entrada, la reforma s'ha fet d'esquena a l' estudiantat. Tots els rectorats han defensat la participació estudiantil però cap ni un ha apostat clarament per informar els i les estudiants sobre què passava exactament i ni tan sols ens han preguntat l'opinió de l'alumnat mitjançant referèndum, per exemple.

L'altra gran mancança és la manca d'inversió en educació superior, deguda principalment a l'espoli que pateix el nostre país per part de l'Estat espanyol. Les beques per a l'estudiantat de Catalunya, el País Valencià i les Illes Balears estan molt per sota del que correspondria, segons el nivell de vida d'aquest territoris i el percentatge d'alumnes que representen dins l'Estat espanyol. A més, una Universitat amb un finançament ridícul no permet garantir màsters a preus públics ni la qualitat en docència i recerca que s'espera d'un país avançat.

Per tot això, des del dia d'avui cada cop són més els alumnes que han respost a la crida del BEA-Ítaca i d'altres col·lectius estudiantils del País Valencià i es troben tancats a diverses facultats de la Universitat de València, “per una Universitat de qualitat i compromesa”. Des d’ ESTUDIANTS en ACCIÓ, donem tot el nostre suport a aquesta iniciativa i esperem que la resposta del rectorat sigui positiva, sumant-se a la reivindicació per tal d'aconseguir la Universitat que el país necessita.

Sense comentaris encara

Publica un comentari a l'entrada

Més Notícies
Facebook
Twitter
Vídeos
Agenda