ACTUALITAT

Professors i Estudiants, units pel català

23 de jul. 2008

Una notícia que vam conèixer ahir i que ens ha alegrat molt a ESTUDIANTS en ACCIÓ, ha estat l’acord subscrit entre la Generalitat i els rectors de les universitats públiques catalanes, per tal que el professorat que imparteixi classe en universitats catalanes hagi de tenir el nivell C de català.

Aquest acord és un pas endavant per tal de garantir els drets lingüístics de l’alumnat universitari del Principat, que ja estem farts de no poder rebre les classes en el nostre idioma a les universitat catalanes amb l’excusa de la llibertat de càtedra o, simplement, amb “l’argument” esgrimit per part del professorat: “que s’expressa millor en espanyol”, contradient l’estatut i els nostres drets.

Per aquest mateix motiu, perquè és un pas de gegant cap a la plena normalització lingüística, no s’entén la postura de l’equip rectoral de l’Autònoma, que 24 hores després ja s’ha desmarcat de l’acord! un despropòsit del rector Lluís Ferrer – i, darrerament, ja en van uns quants -. Tan greu és demanar que el professor ens ENTENGUI en la nostra llengua? Com es pot garantir aquest dret si els professors no tenen un nivell de català mínim? Una postura absolutament contrària a l’adoptada fins ara per la UB, qui ha predicat amb l’exemple i ha demostrat la viabilitat de la proposta.

No voldríem acabar sense fer notar que, en aquest camp, el Govern es mostra increïblement dialogant: per tal d’implementar una mesura com aquesta, només li caldria promulgar un decret emparant-se en l’article 6.4 de la LUC (la Llei d’Universitats de Catalunya). Un podria ser suspicaç i preguntar-se què en fan d’aquesta magnífica voluntat negociadora quan es tracta de reformar la LEC o pilotar l’adaptació a l’Espai Europeu d’Educació Superior.

Des d’Estudiants en Acció, agraïm i estem contents de l’acord pres i la posició del govern en aquest assumpte. Però demanem, com a estudiants, que d’una vegada es blindi legalment aquest assumpte per tal que despenjades com la de la UAB a última hora no es puguin repetir després d’un tan bon i il·lusionador acord.

Sense comentaris encara

Publica un comentari a l'entrada

Més Notícies
Facebook
Twitter
Vídeos
Agenda