ACTUALITAT

Dos anys de lluita

18 de febr. 2008


Avui, 18 de febrer de 2008, es compleixen dos anys del naixement d' ESTUDIANTS EN ACCIÓ. Tal dia com avui, prop d'un centenar d'estudiants d'arreu del país es trobaren a Barcelona per a fundar una nova eina feta pel seu ús i adreçada als estudiants. Dos anys després, la força d'un sindicalisme estudiantil català i progressista esdevé més necessària que mai.


ESTUDIANTS EN ACCIÓ va néixer amb l'objectiu principal d'omplir un buit  en el sindicalisme estudiantil, i, a partir d'aquí, treballar per aconseguir -progressivament- implicar més sectors de l'estudiantat que estaven desmobilitzats. Volia i vol treballar per als estudiants, resultant-los una eina útil al seu servei. En definitiva, política d'universitats i instituts, i no pas política a les universitats i instituts.

Poc a poc, i des de la feina constant i la modèstia, ESTUDIANTS EN ACCIÓ està consolidant el seu espai. Actualment és present a 6 universitats d'arreu dels Països Catalans, a més d'instituts de deu comarques. Comptem,  també, amb més d'una cinquantena de representants als òrgans de govern, entre representants al claustre, a les juntes de facultat i als consells escolars. 

El darrer any ha estat molt actiu per a ESTUDIANTS. Ha realitzat diverses campanyes: pel català, pel traspàs de beques, contra la 3a hora de castellà, contra les Bases de la LEC, etc.; a més a més, però, s'han dut a terme  diverses xerrades arreu del territori i activitats formatives, com el seminari de la Renda Bàsica, teixir complicitats amb diverses entitats i espais transversals, com la Platafroma pel Dret de Decidir, el Consell Nacional de la Joventut i d'altres àmbits. Ha estat, doncs, un darrer anys prou prolífic que ha culminat amb la participació a la massiva manifestació del passat 14 de febrer contra el document de bases de la LEC.

Amb tot, encara queda molt camí per fer. Avui en dia, el sindicalisme estudiantil és massa aliè a la majoria d'estudiants. Per tant, s'ha d'esvalotar els estudiants perquè s'interessin i es mobilitzin pels seus problemes. hem de secundar el nostre objectiu: la consecució d'una educació pública, laica, catalana i de qualitat. És en aquest context que ESTUDIANTS EN ACCIÓ esdevé més necessari que mai. 

Junts ho aconseguirem!

Barcelona, Països Catalans, 18 de febrer de 2008

Sense comentaris encara

Publica un comentari a l'entrada

Més Notícies
Facebook
Twitter
Vídeos
Agenda