ACTUALITAT

Estudiants en Acció es suma a la vaga de l'ensenyament públic del 14-F

11 de gen. 2008

El nostre sindicat ha decidit sumar-se a la vaga i manifestació que els principals sindicats laborals en l'àmbit educatiu català han convocat per al proper 14 de febrer. Entenem que com a estudiants també hem de fer sentir la nostra veu davant d'una proposta de llei que és un atac als principis del sistema educatiu que sempre hem defensat.

El conseller d'Educació de la generalitat de catalunya, Ernest Maragall, va presentar fa uns dies un document de bases per a la futura Llei d'Educació de Catalunya. Aquest document de bases pretén ser l'embrió d'una futura llei cabdal per al país, i és per això que de seguida va posar en alerta els principals sectors implicats. Aquest document, entre d'altres coses, obre la porta a la privatització del centres públics i introdueix formes de gestió empresarials per als centres, que podrien tamber ser gestionats per entitats privades. Un document que també desregularitza les relacions laborals, en detriment de les condicions del professorat del país, al qual a més se'l culpabilitza de l'actual fracàs escolar. A més a més, implica diverses mesures que duran a una gran competitivitat entre els centres, tot establint-se rànquings de centres públics, trencant així el principi d'igualtat. Condueix a una major precarització del professorat i busca l'increment de la intervenció del sector privat en l'ensenyament. Per acabar-ho d'adobar, ni tan sols preveu inversions en educació, una demanda històrica de la comunitat educativa.

Els estudiants, a més, gairebé no existim en aquest document. Només diu que "La Llei també preveurà directrius sobre la participació dels alumnes, la selecció i les competències dels directors i dels equips directius i la formació de nuclis de gestió dels centres. ".  El fet que en aquest document de 24 planes el conseller li dediqui només això a la participació dels estudiants, denota el poc interès del conseller en la construcció d'una escola democràtica i participativa.

Així doncs, des d'ESTUDIANTS EN ACCIÓ  donem ple suport al professorat i convoquem als estudiants de secundària de Catalunya a fer vaga el proper dia 14 de febre i sumar-se a les manifestacions que es faran a de forma simultània a les 12 hores a Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona. Junts, aturarem aquest projecte de llei i caminarem cap a una escola pública, laica, catalana, participativa i democràtica. Us mantidrem informats dels esdeveniments propers sobre aquesta qüestió.

Sense comentaris encara

Publica un comentari a l'entrada

Més Notícies
Facebook
Twitter
Vídeos
Agenda