ACTUALITAT

"Do you speak english??" Article publicat a "Debat Juvenil" sobre l'anglès a l'educació

5 de des. 2007


Ja fa uns anys que l'assoliment de coneixements de llengües estrangeres, ha passat de ser un luxe a esdevenir una necessitat per a aquelles persones que aspiren a obtenir una posició digna en el mercat laboral. Malgrat això, és ben conegut i constatat per molts nosaltres que pel que fa al coneixement de llengües estrangeres estem molt lluny de la mitjana europea.

D'entre els nombrosos motius que ens han dut a aquesta situació, un dels principals és el fet de pertànyer a un estat amb una llengua amb molts milions de parlants. Els espanyols, cofois de que llur llengua sigui parlada per 300 milions de persones, tenen una mena de xovinisme lingüístic(i nacional) que els fa pensar que sabent espanyol n'hi ha prou per anar pel món. Angelets! El món gira molt ràpid i ja fa temps que perdéreu Cuba. Aquest xovinisme lingüístic es denota, per exemple, en l'estúpida obsessió amb doblar tot el cinema i sèries al castellà, fins al punt que veure una pel·lícula al cinema en versió original és gairebé tan difícil com fer-ho en català, i això és molt.

Podríem pensar que aquesta situació només és atribuïble a les generacions anteriors, però avui en dia el nivell de coneixement de llengua anglesa amb el qual surt el jovent català en finalitzar el batxillerat és més aviat lamentable. Malgrat les successives reformes educatives i l'enèsima promesa de que assolirem uns nivells òptims, la darrera del Conseller Maragall, és per tots conegut que si hom vol tenir un bon nivell d'anglès ha de matricular-se a una escola d'idiomes. Però és clar, és que tothom pot permetre's pagar entre 600 i 900 euros l'any? És evident que no, i aquest fet ens duu a una reproducció de les desigualtats d'oportunitats entre el jovent català. Els estudiants de classe benestant acaben els estudis amb un nivell òptim d'anglès, però no passa el mateix amb els fills de classe treballadora.

A ESTUDIANTS en ACCIÓ tenim una obsessió, i aquesta és assolir una vertadera igualtat d'oportunitats per als estudiants dels Països Catalans. És per això que treballarem per a exigir a les institucions un vertader compromís per tal que el nostre jovent sigui competitiu, també pel que fa al coneixement d'idiomes. Pressionarem per assolir, entre d'altres coses, un notable augment de places a les escoles Oficials d'Idiomes, actualment col·lapsades, i per exigir un preu públic per als cursos  que es cursin a les escoles d'idiomes de les nostres universitats. Si el coneixement de llengües estrangeres ha esdevingut una necessitat per a ésser competitius, és evident que per tal d'assolir una vertadera igualtat d'oportunitats són imprescindibles cursos d'idiomes a preu públic.Bruno Díaz
Secretari Nacional d'Organització i Finances d'Estudiants en Acció* Article publicat a Debat Juvenil, publicació del Consell Nacional de Joventut de Catalunya

Sense comentaris encara

Publica un comentari a l'entrada

Més Notícies
Facebook
Twitter
Vídeos
Agenda