ACTUALITAT

Avançant cap a una Renda Bàsica

16 d’oct. 2007

Un dels grans objectius que com a sindicat d’estudiants nacional i progressista ens proposem és aconseguir que el nostre sistema educatiu garanteixi una verdadera igualtat d’oportunitats en l’accés a l’ensenyament pels estudiants dels Països Catalans.

Malauradament, la situació actual és molt lluny del nostre objectiu. A més a més, el procés de convergència en l’Espai Europeu d’Educació Superior, més conegut com a Pla Bolonya, encara amenaça més amb crear una gran bretxa social, fent un filtre de classe que dificultaria encara més l’accés a la universitat (i no diguem ja a un postgrau) als fills de classe treballadora.

Davant d’aquesta evidència, des del moviment estudiantil és hora de plantejar fórmules que permetin que tot aquell ciutadà català que vulgui cursar un grau o un postgrau pugui fer-ho. Són moltes les opcions que poden plantejar-se per tal d’afrontar aquest problema. D’entre aquestes, n’hi ha una que considerem especialment interessant, i que solucionaria aquest problema, i de passada, molts altres de la nostra societat: l’establiment d’una Renda Bàsica.

La Renda Bàsica és una proposta de caire econòmic elaborada per experts economistes i professionals d'arreu del món consistent en un ingrés pagat per l'Estat, com a dret de ciutadania, a cada membre de ple dret o resident de la societat, fins i tot si no vol treballar de forma remunerada, sense prendre en consideració si és ric o pobre o, dit d'una altra forma, independentment de quines puguin ser les altres fonts de renda que es pugui tenir, i sense importar amb qui es convisqui. Lògicament, aquesta proposta tant innovadora i que suposaria la nova revolució social del segle XXI, desperta molts dubtes i controvèrsies.

Des d’ ESTUDIANTS EN ACCIÓ apostem per aquesta proposta i volem apropar-la als estudiants. És per això que durant els propers dies 12, 14, 15, 19 i 21 de novembre organitzem, conjuntament amb la Xarxa Renda Bàsica, un seminari sobre Renda Bàsica a la Facultat de Ciències Econòmiques i Empresarials de la Universitat de Barcelona, que ens permetrà de debatre la naturalesa, les diverses justificacions i les principals controvèrsies que suscita. Hi sou tots convidats!

Sense comentaris encara

Publica un comentari a l'entrada

Més Notícies
Facebook
Twitter
Vídeos
Agenda