ACTUALITAT

Estudiants en Acció organitza un seminari reconegut amb crèdits de lliure elecció sobre la Renda Bàsica

7 de jul. 2007


El sindicat estudiantil català Estudiants a Acció, en col·laboració amb la Xarxa Renda Bàsica, durà a terme durant els dies 12, 14, 15, 19 i 21 de novembre de 15 a 17 hores un seminari sobre Renda Bàsica a la Facultat de Ciències Econòmiques i Empresarials de la Universitat de Barcelona
El seminari estarà dirigit pel president de la Xarxa Renda Bàsica i professor de la Facultat, Daniel Raventós, i comptarà amb intervencions d'aquest i d'altres membres de la Xarxa com David Cassasas, Antoni Domènech o Àlex Boso.

La Renda Bàsica és una proposta de caire econòmic elaborada per experts economistes i professionals d'arreu del món consistent en un ingrés pagat per l'Estat, com a dret de ciutadania, a cada membre de ple dret o resident de la societat, fins i tot si no vol treballar de forma remunerada, sense prendre en consideració si és ric o pobre o, dit d'una altra forma, independentment de quines puguin ser les altres fonts de renda que es pugui tenir, i sense importar amb qui es convisqui.
Lògicament, aquesta proposta tant novetosa i que suposaria la nova revolució social del segle XXI, desperta molts dubtes i controvèrsies, raó per la qual animem més a la gent i especialment als estudiants per a que s'acostin a conèixer-la.

Aquestes jornades tindran un caràcter bàsicament introductori, dirigit sobretot a estudiants que vulguin iniciar-se en la temàtica de la Renda Bàsica. Els temes abordats aniran des dels aspectes morals i normatius de la proposta fins a les qüestions relacionades amb el finançament de la mateixa o amb les seves possibilitats polítiques. Per incentivar la participació estudiantil en el seminari, es reconeixeran 1'5 crèdits de lliure elecció per assistir a la totalitat de les seves sessions.

El president de la Xarxa Renda Bàsica, Daniel Raventós, ha destacat l'interès que comporta aquest seminari de de cara a apropar la proposta als més joves, "no sol pel fet en si de dur-se a terme en una Facultat i d'estar enfocat bàsicament cap als estudiants sinó també perquè la iniciativa ha partit d'un sindicat estudiantil i és amb ells amb el qual s'organitzen les jornades". 

"Necessitem més activisme estudiantil en favor de la proposta", ha afirmat Raventós, "ja que els estudiants, en especial aquells que compten amb una situació econòmica menys afavorida, són dels principals interessats en la posada en marxa de la Renda Bàsica i en aquest sentit  iniciatives com aquest seminari són un bon començament de cara a baixar la RB al carrer'".

Per la seva part, el responsable del sindicat, Alexandre Figueres, ha afirmat que "des d'Estudiants a Acció considerem que la proposta d'una Renda Bàsica de Ciutadania és de màxim interès per als estudiants, no sol a nivell acadèmic, sinó, sobretot, per la seva capacitat per facilitar enormement les coses a aquells estudiants que es veuen obligats a compaginar la seva activitat estudiantil amb un treball remunerat". Situació que segons Figueres es veu "particularment agreujada pel procés de Bolonya, que instaura un model d'estudiant a temps complet absolutament insostenible per a aquells estudiants amb menys recursos econòmics".

Sense comentaris encara

Publica un comentari a l'entrada

Més Notícies
Facebook
Twitter
Vídeos
Agenda