ACTUALITAT

Estudiants en Acció veu amb bons ulls la proposta que els estudiants de batxillerat no repeteixin el curs sencer

17 d’abr. 2007


Segons ha informat el Ministerio de Educación y Ciència (MEC), el decret sobre batxillerat per desplegar la LOE inclou la proposta de que els estudiants de primer de batxillerat que superin més de la meitat d'assignatures no hauran de repetir curs, si no només les matèries que tenen pendents juntament amb altres del segon curs, adoptant així una dinàmica més semblant a la que hi ha a la universitat. Tot i així hi haurà un marge total de només quatre anys per a aprovar aquesta etapa.

Estudiants en Acció creu que després dels penosos precedents a que té acostumats el MEC a la ciutadania catalana, com al cas del decret de primària, la tercera hora de castellà i les continues invasions competencials, aquesta és una proposta positiva que ajudarà els estudiants a arribar a la universitat, els treurà pressió i ajudarà a autoorganitzar-se millor a aquells estudiants de Batxillerat que vulguin fer altres activitats apart de l'estudi. De fet el sindicat tenia una proposta semblant dins els documents que va aprovar en el seu darrer congrés nacional.

Tanmateix, l'organització entén que aquesta proposta és per als dos cursos de batxillerat i no sols per als de primer curs tal com ha dit el "secretario general de Educación", Alejandro Tiana, ja que no tindria cap sentit que a segon curs es repetíssin totes les assignatures quna de fet la proposta dóna a entendre que certs alumnes combinaran algunes assignatures de primer amb altres de segon, a més de que de no ser així la proposta perdria tot el sentit.

A la vegada també es vol remarcar des d'Estudiants en Acció que malgrat que la proposta sigui bona no admetran que en el desplegament del reglament hi hagi invasió competencial a cap dels governs dels Països Catalans.

Altres novetats que inclou el decret són:

- La reorganització dels batxillerats de quatre modalitats a tres, bàsicament arran de la fusió del tecnològic amb el de Ciències de la Salut, quedant al final aquestes: Arts, Ciències i Tecnologia i Humanitats i Ciències Socials.

El sindicat considera que és aviat encara per valorar aquest canvi, ja que cal veure a quines carreres dóna accés cada branca i quins seran els seus continguts. Tanmateix es recela de que aquest agrupament provoqui una sobrecarrega de matèria o al contrari, uns disminució de continguts necessaris, ja que no queda clar quines assignatures d'una i altra modalitat ara fusionades salten de la graella d'assignatures obligatòries.

- Una nova assignatura dita Ciéncies per al Món Contemporani sobre qüestions científiques rellevants i que impartiran professors de ciències, i s'estructurarà en cinc blocs: Continguts comuns; El nostre lloc a l'univers; Viure més, viure millor; Cap a una gestió sostenible del planeta; Noves necessitats, nous materials i L'aldea global.

Estudiants en Acció no veu malament la proposta com a assignatura troncal donat el caire de vinculació entre la informació científica i el dia a dia de l'alumnat que té. 
Així mateix, Filosofia Ciutadana substiteix la d'Ètica.

Des d'Estudiants en Acció es considera que caldrà estar atents a la presentació oficial del decret i els seus reglaments per a fer una valoració definitiva, ja que malgrat a priori semblin propostes encertades en la seva majoria, el "gat escaldat amb aigua tèbia en té prou", i els estudiants ja hem patit molts cops la mala formulació per part dels governs propostes a priori adequades.

Sense comentaris encara

Publica un comentari a l'entrada

Més Notícies
Facebook
Twitter
Vídeos
Agenda