ACTUALITAT

Estudiants en Acció presenta una queixa davant el síndic de greuges per protestar contra la discriminació lingüística a les universitats

1 de març 2007Aquest matí la secretària d’Acció Jurídica del sindicat Estudiants en Acció, Samantha Salsench, ha presentat en nom d’aquesta organització una queixa davant el Síndic de Greuges.

El contingut de la reclamació va encaminat a resoldre la vulneració de drets lingüístics per als estudiants catalanoparlants que pot suposar el fet que no s’exigeixi el català al professorat universitari.

A tall d’exemple, si un alumne contesta en català el seu examen, cosa a la que té dret, i el seu professor no el sap, no el pot corretgir, amb la qual cosa no està essent avaluat en igualtat de condicions respecte la resta de companys.

Estudiants en Acció enmarca aquesta queixa dins una campanya de defensa del català als centres educatius universitaris i escolars des de la visió que exigir el català no és sols una qüestió merament cultural, si no una visió progressista que permet garantir els drets dels catalanoparlants i la cohesió social a través de la llengua pròpia.

El sindicat continuarà properament presentant queixes del mateix estil als síndics de greuges de cadascuna de les universitats catalanes.

Aquí podeu veure el text presentat.

Sense comentaris encara

Publica un comentari a l'entrada

Més Notícies
Facebook
Twitter
Vídeos
Agenda