ACTUALITAT

Estudiants en Acció inicia una campanya pel traspàs de les competències de beques

17 de març 2007Estudiants en Acció ha engegat una campanya per sol·licitar la territorialització del pressupost estatal de beques i el traspàs de les competències en creació, gestió, resolució i pagament de les beques i ajuts a estudiants als diferents governs dels Països Catalans.

La campanya s'ha iniciat arran dels indicis que semblen apuntar que el nou decret sobre beques de l'any 2007 del govern espanyol tampoc es recollirà el tenir en compte el cost de la vida a cada territori i no sols el nivell d'ingressos del sol·licitant, malgrat haver-hi una setència del TC del 2001 i un acord amb parlamentari a la última negociació de la reforma de la LOU.

Aquesta pràctica de l'estat perjudica clarament Catalunya, el País Valencià i les Illes Balears, ja que malgrat tenir un nivell de renda més alt, el cost de la vida també ho és, però aquesta última premisa no és tinguda en compte i sí la primera, cosa que deixa molts estudiants catalans injustament sense beques.
Conseqüentment a cadascun d'aquests territoris activistes del sindicat repartiran en mà als estudiants enganxines demanant el traspàs junt amb un text explicatiu per a concienciar-los.

A més, s'ha enviat una carta certificada a la ministra Mercedes Cabrera tant en nom del Principat de Catalunya com del País Valencià i les Illes sol·licitant-ho, exposant els motius i acompanyada d'imatges de la campanya.

Sense comentaris encara

Publica un comentari a l'entrada

Més Notícies
Facebook
Twitter
Vídeos
Agenda