ACTUALITAT

Estudiants en Acció demana a la UB que es posicioni sobre el destí del Quarter del Bruc

13 de febr. 2007


Durant el Consell de Govern de la UB transcorregut el dia 13 de febrer, el sindicat estudiantil "Estudiants en Acció" ha demanat a la UB que en un futur breu es posicioni sobre quin ha de ser el destí d'usos del veí Quarter del Bruc.

Actualment l'edifici, situat al costat del Campus Diagonal i de tamany molt considerable, és d'ús militar. La proposta de posicionament feta pel sindicat ve arran de les últimes declaracions del ministeri de defensa que ha dit que pretén doblar el nombre d'efectius d'aquesta caserna, la qual cosa ha aixecat un ampli debat al voltant d'aquestes instal·lacions i el seu ús futur, en la que ja s'han posicionat diverses administracions i partits polítics, que consideren que una presència tant gran de militars a Barcelona està infonamentada i que xoca amb la cultura de la pau que propugna el "Presidente" Zapatero, i demanen que aquestes instal·lacions siguin per a la ciutat, amb serveis socials i equipaments.

Aquesta controversia ha coincidit amb el temps amb l'anunci per part del govern espanyol de crear als voltants dels campus de les universitats "espanyoles" parcs d'habitatge públic de lloguer per a estudiants, amb tamanys de 35 a 45 mentres quadrats i preus d'entre 75 i 175 euros al mes aproximadament.

Resulta evident que Barcelona, que acull un dels centres universitaris més grans i importants de l'estat i d'Europa (UB, UPF, UPC, sense comptar l'UAB que està fora i diposa de més terrenys) no té sòl lliure i molts menys als costats dels campus universitaris de la ciutat per a que el MEC i el ministerio de vivienda puguin dur a terme aquest ambiciós i beneficiós pla per als estudiants.

El resultat seria que els estudiants de Barcelona i Catalunya en general, amb impostos pagats per tots, no podríem gaudir de pisos a aquest preu o en gaudiriem de molt pocs.
La proposta d'Estudiants en Acció consisteix a demanar que la UB es posicioni i faci pinya amb les altres administracions públiques per demanar la retirada de l'exèrcit espanyol del Quarter del Bruc, i que en aquest immens espai s'hi puguin fer els pisos protegits per a estudiants que amb tant de "bombo" venen des del govern espanyol, juntament amb altres usos i serveis per al barri i la ciutat.

La proposta, que s'ha fet en el torn obert de paraules,  raó per la qual no s'ha sotmés a votació, serà reivindicada de nou en els màxims òrgans de la UB per sotmetre's a votació en un futur proper.

Durant la mateixa reunió s'ha demanat també que la UB exigeixi al govern espanyol que compleixi el compromís adquirit durant la reforma de la LOU de tenir en compte les circumstàncies socioeconòmiques dels territoris a l'hora de distribuir les beques d'estudis.

Sense comentaris encara

Publica un comentari a l'entrada

Més Notícies
Facebook
Twitter
Vídeos
Agenda