ACTUALITAT

Estudiants en Acció rep els estudiants ERASMUS de la UPF en català

27 de gen. 2007


El passat dijous 25 de gener, Estudiants en Acció, amb la col·laboració de la PUC(Plataforma Universitària pel Català) i el CEUPF (Consell d'Estudiants de la Universitat Pompeu Fabra), va organitzar una festa de benvinguda als estudiants Erasmus i internacionals.

Des de ja fa temps, l'associació "Pompeu Love Internationals" prepara  amb suport del CEUPF un sopar de benvinguda d'Erasmus. Però aquest cop,  Estudiants en Acció i la PUC han volgut afegir-li contingut a la festa.

En tant que organitzacions preocupades pel futur del català a les aules del nostre país, es va creure convenient explicar als companys i companyes vingudes d'arreu que aquí existeix el català i que és una eina útil i que els ajudarà entendre millor la realitat que els envolta d'una forma atractiva, amable, festiva i carregada de complicitat.

Abans del sopar, representants del CEUPF, Estudiants en Acció i la PUC  donaren la benvinguda als Erasmus i els explicaren alguna cosa sobre la  història, la política, la cultura i la llengua dels Països Catalans. A  més, es repartiren díptics en diversos idiomes de presentació del país i
de la llengua, a més de material de la Plataforma per la Llengua.

Tant el contingut de la xerrada com dels materials està pensat per engrescar als Erasmus a utilitzar voluntariament el català i sobretot a no demanar canviar al castellà les classes a les que assisteixen a partir del concepte que la nostra cultura no és una imposició folklòrica si no un element d'integració, respecte i d'enriquiment cultural personal per a ells i amb projecció de futur.

El sopar, que va continuar amb una festa fins altes hores de la nit, va ser un èxit amb més de 200 assistents, entre Erasmus i catalans.

Podeu trobar els díptics repartits aquí (versió en català) i aquí (versió en anglès).

Sense comentaris encara

Publica un comentari a l'entrada

Més Notícies
Facebook
Twitter
Vídeos
Agenda