ACTUALITAT

El govern espanyol vol que el 2010 el 100% d'estudiants puguin combinar feina i estudis. Innocentada?

2 de gen. 2007


El govern espanyol vol que el 2010  el 100% d'estudiants puguin combinar feina i estudis. 

Així sortia publicat avui en una notícia al diari El Punt en la qual s'afirma a més que un 60% dels estudiants catalans ja ho fan segons un estudi de la Agència per a la Qualitat del Sistema Universitari de Catalunya.

Sempre segons El Punt, el Secretari d'Estat d'Universitats i Investigació, Miguel Ángel Quintanilla, els plans d'estudi que elaborin les universitats han d'organitzar-se amb temps per facilitar la mobilitat estudiantil i posar dificultats només a "períodes temporals" dels estudis. La proposta està ara essent estudiada a les subcomissions del Consejo de Coordinación Universitaria.

La notícia no dóna més detalls de com pensa el senyor Quintanilla assolir aquest objectiu tenint en compte el que suposa l'aplicació de l'Espai Europeu d'Educació Superior en aquest sentit: dedicació de 35 a 40 hores setmanals d'estudi (el mateix que una setmana laboral a temps complet) si es vol seguir el pla per acabar la carrera en el temps previst oficialment a causa de la incorporació dels crèdits ECTS.

Estudiants en Acció porta temps denunciant que un dels principals problemes del "Pla Bolonya" és la incompatibilització de feina i estudis que suposaran aquests nous crèdits i la conseqüent elitització de la universitat.

La única forma de solventar aquest problema seria, al marge de la no aplicació d'aquest model, l'establiment d'un sistema de beques públiques ampli i amb bona dotació econòmica i que tingui en compte el cost de la vida als diferents territoris, o encara millor, la instauració de la Renta Vital Bàsica, avalada per prestigiosos economistes.

Com que totes dues opcions són a anys llum d'aplicar-se per la mentalitat del PSOE, Estudiants en Acció agrairia que el govern espanyol especifiques millor en que consistiran aquestes mesures per fer possible en 3 anys (amb un nou sistema que va en contra d'aquest principi) el que no és possible avui amb un sistema no tant perjudicial per a la compatibilitzar les dues coses.

En cas contrari, aquesta declaració de bones intencions s'haurà de prendre com una innocentada posposada uns quants dies pel govern espanyol.

Sense comentaris encara

Publica un comentari a l'entrada

Més Notícies
Facebook
Twitter
Vídeos
Agenda