ACTUALITAT

Comunicat d'Estudiants en Acció referent a la reducció de l'oferta de titulacions expressada pel Conseller Huguet

19 de gen. 2007


Respecte a les declaracions del Conseller Huguet en les quals proposava la supressió d’alguns estudis universitaris ja que tenen poc alumnat i no són viables, el sindicat estudiantil “Estudiants en Acció” manifestem que:

-Som favorables a la supressió de places allà on hi ha una baixa demanda d’un ensenyament i reagrupar-los en altres universitats.

-Que aquest reagrupament no ha de centralitzar-se a Barcelona exclusivament, i que cal fer-ho de forma equilibrada i justa per al territori.

-Que no s’ha de suprimir mai completament cap titulació per raons econòmiques o manca de sortides laborals, i que en un lloc o altre de les universitats catalanes ha d’impartir-se aquest ensenyament.

-Que cal augmentar i fins i tot crear noves beques per als alumnes que vulguin cursar els ensenyaments afectats per aquesta redistribució i dotar-les suficientment per cobrir  temes com l’habitatge als alumnes obligats a desplaçar-se. Actualment són del tot insuficients i una redistribució de places i ensenyaments sense aquestes mesures suposaria un greuge insalvable per molts estudiants.

-Que en aquest sentit, caldria fer un estudi acurat de que és més rendible en cada cas: si la reunificació de places en una sola universitat amb les despeses de beques que això comporta o el manteniment de l’actual dispersió territorial amb el cost en infraestructura i professors que genera.

Sense comentaris encara

Publica un comentari a l'entrada

Més Notícies
Facebook
Twitter
Vídeos
Agenda