ACTUALITAT

Avaluació de l'any 2006. Govern espanyol suspès!

15 de gen. 2007


"De la mateixa manera que els professors les posen als alumnes, nosaltres estem en l’obligació com a ciutadans de posar-les als nostres polítics." 

Aquesta és la consideració que "Estudiants en Acció" fa abans de passar a avaluar el govern espanyol i català en les qüestions més destacades en educació i universitats de l'any 2006.
Segons les valoracions dutes a terme, el govern espanyol suspendria globalment amb un 0, degut principalment a les retallades de l’estatut en matèria d’educació i universitats, per la qual cosa li correspondria ja un zero, la mateixa nota que se li dóna per l'intent d'espanyolització i d'invasió de competències de la Generalitat amb la tercera hora de castellà.

Segons Santi Miquel, el secretari de formació, "ara sembla ser que també els decrets d'infantil, secundària, Cicles Formatius i Batxillerat envaeixen competències. És inacceptable! Hi ha coses bones com ara un cert reforç de matemàtiques, o la creació d' "Història i Cultura de les Religions" com alternativa a "Religió Confessional" i es crea l'assignatura d'"Educació per a la Ciutadania". Són les úniques coses del govern que podríem valorar bé, però la primera no hauria de ser alternativa a res, ja que l'educació ha de ser 100% laica i no oferir en centres públics educació confessional, i la segona es queda curta d'hores i continguts. Entre una cosa i l'altra és impossible valorar ni que sigui una mica millor el suspens del govern espanyol".

Finalment, "el fet que l'estat espanyol sigui el tercer per la cua en inversió en educació a Europa i la mala  política de beques no pot fer si no rematar el gran suspens que pel  sòl  fet de les retalades de l'Estatut i els decrets ja era inevitable per al Sr. Zapatero  i la Ministra Cabrera", ha declarat la Portaveu del sindicat, Marta Vilalta. 
D'altra banda, el govern català aprovaria globalment amb un 6, un Bé Alt, especialment gràcies al Pacte Nacional per l'Educació, que malgrat alguna possible millora que s'hi podria fer, "Estudiants en Acció" valora positivament ja que estableix amb un ampli consens social una continuïtat política (sempre tant necessària en un tema com l'educació) de caire progressista i coherent .

El pacte per si sol mereix un 8 a ulls de l'organització, però la nota baixa degut al quatre que s'enduu el conseller Maragall per la seva tibiesa davant el govern espanyol amb el tema de la tercera hora de castellà, així com declaracions on deia que això no era perjudicial pel català.
Es valora així mateix molt positivament l'augment d'inversió en educació i universitats i la contractació de més professors.
Malgrat tot, la manca de valor a l'hora de desplegar l'article 6.4 de la LUC que fa referència al català i els professors mereix també un suspens, que fa baixar una valoració positiva en altres temes, fins deixar-ho en la nota esmentada.

Estudiants en Acció reclama des d'aquestes línies que l'any que ara comença estigui marcat per una notable millora dels nostres governants en un tema tan cabdal per a un país com és l'educació, que es reconegui el fet nacional català també en el marc educacional i d'universitats i que es deixi d'agredir, a l'hora que es potencii, la llengua catalana com a element vehicular i cohesionador de les aules i de la societat.


Govern espanyolGovern català
Retallades Estatut (Atac directe a la voluntat de la nació catalana)08Pacte Nacional per l'Educació
(Molt bo però amb algun petit punt millorable)
Decret de Primària (invasió competencial)00Desplegament de la LUC
(No s'ha tingut valor en deplegar el punt 6.4 sobre el català
Decrets d' Infantil, Secundària , Batxillerat i Cicles Formatius
(invasió competencial
0
7'5
Augment contractació professors
(Necessària i correcta però amb alguns problemes d'execució
                    >Creació d'Història i Cultura de les Religions
                               (es queda curt)
68Augment pressupost universitari
(Mesura imprescindible pel país amb el valor afegit de fer-ho malgrat el mal finançament que patim)
                    >Creació d'Educació per a la ciutadania 
                               (es queda curt)
72Reacció davant els decrets espanyols que envaeixen competències
(Reacció tardana i molt tèbia, completament insuficient)
Política de beques i inversió en educació (completament insuficient)0
 Intent de supressió de Filologia Catalana i altres carreres      
(política absolutament errònia i de mala fe) 
0
*Nota Global
0
 6Nota Global*
*Les notes globals no corresponen a la mitjana dels diferents punts valorats si no a la valoració global de la gestió anual.


Sense comentaris encara

Publica un comentari a l'entrada

Més Notícies
Facebook
Twitter
Vídeos
Agenda