ACTUALITAT

Campanya LOU: les esmenes d'Estudiants en Acció arriben al Congrés dels Diputats

4 de des. 2006


Des del mes de setembre fins ara, Estudiants en Acció oferia a través de la seva pàgina web la possibilitat d'enviar un correu electrònic prefabricat a tots els partits polítics del congrés com a mostra de suport a les esmenes que el propi sindicat els havia fet arribar prèviament abans per carta certificada demanant l'augment de la representació dels estudiants als òrgans de govern de les universitats entre altres.

La campanya va ser un èxit, i malgrat l'escepticisme inicial per part del sindicat, dos partits polítics (ERC i ICV) van respondre directament les peticions d'Estudiants en Acció, i tots dos afirmativament.

ERC i ICV van assegurar a Estudiants en Acció que compartien els seus plantejaments respecte a que calia augmentar la representació estudiantil que marca la LOU als òrgans de govern universitaris, i així s'ha constat ara amb les esmenes que han presentat al Congrés aquests dos partits polítics.

Des d'Estudiants en Acció s'ha agraït l'interès mostrat per aquests dos partits en les demandes presentades i la seva sensibilitat vers la causa estudiantil, que han permès que les esmenes d'un sindicat d'estudiants arribin al Congrés dels Diputats.

Marta Vilalta, portaveu d'Estudiants en Acció, ha declarat que "estem molt contents de que una qüestió tan transcendental per als estudiants s'arribi a debatre al Congrés. Instem aquests dos partits a no cedir en aquesta postura durant la negociació amb la resta de forces, a les quals convidem també a sumar-se a les nostres propostes per tal de fer una universitat més democràtica i on la opinió dels estudiants, que recordem són membres majors d'edat de la societat, realment sigui tinguda en compte."

Tanmateix des d'Estudiants en Acció es creu que els partits grans frenaran aquestes esmenes, ja que CiU i PP n'han presentat en sentit contrari, i el PSOE no vol tocar res d'aquest àmbit pel que es veu en les seves propostes. "Res ens faria més feliços ara mateix que poder dir en un futur proper que també el PSOE o el PP s''han unit a les nostres peticions i que l'autèntica democratització de les universitats és un fet. Ara per ara només ens queda anar traient comunicats per informar a l'estudiantat de les postures de cada partit i així mirar de pressionar-los ni que sigui mínimament perquè s'hi repensin" ha dit la Portaveu.

Al marge d'aquesta campanya, Estudiants en Acció remarca que la LOU seguirà essent un pedaç mal fet en el model universitari tal com es planteja la reforma, i que el desitjable seria arribar a establir un Marc Universitari dels Països Catalans, amb llei universitària pròpia i sobirana, que a més donés la màxima autonomia a les universitats, objectiu pel qual el sindicat es compromet a seguir treballant dia rere dia.

Mentrestant, Estudiants en Acció intentarà que les lleis existents o que es facin noves siguin sempre el més beneficioses possible per a l'estudiantat dels Països Catalans.

Sense comentaris encara

Publica un comentari a l'entrada

Més Notícies
Facebook
Twitter
Vídeos
Agenda