ACTUALITAT

ESTUDIANTS en ACCIÓ esmena la LOU

8 de juny 2006Tal com llegiu al títol, Estudiants en Acció creiem que cal fer alguna cosa més que cridar molt i veure-les passar en temes legislatius que afecten els estudiants. I com no la LOU és de les que més ens afecta.
Aprofitant que el Govern espanyol n'està iniciant la reforma, hem decidit fer arribar per carta certificada la nostra postura i esmenes sobre diverses qüestions de la LOU a TOTS els grups polítics del Congrés dels Diputats.

Ens hem centrat molt, però, en l'estructura universitària, el mètode de presa de decisions i en la representació dels estudiants, ja que creiem que els estudiants hem de tenir més pes en les decisions que afecten la universitat, i fins ara, totes les nostres demandes en aquest sentit als claustres i rectors es veien frenades perquè era la LOU i no els estatuts de la universitat qui marcaven els mínims pel professorat.

Per un costat el nostre ideal és una proporció de 45% pels professors, 45% pels alumnes i 10%  pel PAS als òrgans de govern universitaris, però ens hem adonat que l'oposició a això no rau en una qüestió ideològica, si no de desconfiança generacional. Hem volgut fer les esmenes realistes, flexibles i assumibles per al professorat per tal que si s'aplica, en uns anys es vegi que es bo i productiu per la universitat un major poder dels estudiants i es pugui fer el següent pas.

Així doncs, les nostres esmenes permeten permeten jugar a cada universitat amb els percentatges, podent aplicar el 45-45-10 abans esmentat o mantenir la majoria pels professors (siguin del tipus que siguin), però sense que puguin ser mai més del 51% total de representació, quan ara és el mínim, i només per a determinats tipus de professor, la qual cosa fa que siguin normalment un 60% en els claustres. Lògicament, la proporció que ara quedaria lliure aniria a parar als estudiants.
A més tal com ho hem plantejat, aquest límit  només afecta a aquest col·lectiu però no als altres.

D'altra banda hi ha esmenes perquè el Consejo Estatal de Estudiantes Universitarios, malgrat que la idea d'una cosa així a nivell estatal no ens agrada i la voldriem nacional, és a dir, dels Països Catalans, (i així ho hem fet constar a les esmenes) des d'un punt de vista anacional és bona, però el govierno la plantejava molt jeràrquica i sense representativitat real.
Per tant hem fet esmenes per tal que es tingui en compte la territorialitat, el nombre d'universitats del territori i el nombre d'alumnes del mateix per designar la representació que hi va, sense oblidar que el nostre referent real en aquestes matèries és i serà sempre l'Institut Joan Lluís Vives, i que si s'aproba i hi hem d'anar hi anirem, però per aconseguir no haver-hi de tornar més.

Ara per ara només un grup ens ha contestat i ha dit que està disposada a acceptar i defensar aquestes idees.
En conseqüència, haurem de fer pressió, ja que perquè això tiri endavant hi ha de donar suport algun dels grups majoritaris, sigui el PP o el PSOE.

Podeu ajudar-nos a pressionar-los fent clic aquí, des d'on podreu enviar un mail prefabricat de suport a les nostres propostes i que rebran tots els partits polítics presents al Congrés dels Diputats del Regne d'Espanya.

Enviar un mail prefabricat de suport a la campanya »
Veure les esmenes »Sense comentaris encara

Publica un comentari a l'entrada

Més Notícies
Facebook
Twitter
Vídeos
Agenda