ACTUALITAT

Estudiants en Acció, pel No a l'Estatut

23 de maig 2006
Estudiants en Acció s'ha posicionat a favor del NO a l'Estatut, encara que els seus membres tindran llibertat absoluta de vot.

Com a organització estudiantil que som i que defensa, entre moltes altres coses referides als estudiants, la plena sobirania dels Països Catalans en matèria educativa així com la defensa del català com a llengua vehicular de les aules, i després d'analitzar el text sortit del Parlament de Catalunya i el que ha aprovat el Congreso Español, arribem a la conclusió que el text que es sotmetrà a referèndum no respon als mínims que el poble català necessita per establir un sistema educatiu i universitari digne, ni permet millorar la política de beques que rebem els estudiants catalans, que recordem, essent el 20% de la població universitària estatal, només rebem el 9% de beques. Això només s'explica si tots els estudiants catalans som majoritàriament rics. L'altra resposta és que ens estafen.

Com que no s’arriba amb l'actual text a cap mínim adequat ni en finançament, ni en gestió de beques ni en competències educatives, si no que més aviat és un pas enrere en certs aspectes, i suposem que l’aprovació en aquests termes ens hipotecaria per molts anys, defensem el NO amb l’esperança que els politics catalans entendran el missatge i tornaran a portar a Madrid l'any vinent l'Estatut del Parlament de Catalunya perquè sigui aprovat integrament, cosa que no faran si guanya el sí. 

La decisió s'ha pres després de meditar llargament si com a sindicat d’estudiants ens tocava posicionar-nos en algun sentit, i hem arribat a la conclusió que si l’Estatut tocava temes d’educació i universitats, nosaltres havíem de tocar l'Estatut.

Sense comentaris encara

Publica un comentari a l'entrada

Més Notícies
Facebook
Twitter
Vídeos
Agenda